Sekrety sztuki carvingu z Zespołu Szkół CKP w Krzelowie

Uczniowie klasy IV Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego podczas swoich zajęć praktycznych zaprezentowali swoim młodszym kolegom i koleżankom wykonane przez siebie piękne dekoracje z warzyw i owoców.

Uczniowie klasy IV Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego podczas swoich zajęć praktycznych zaprezentowali swoim młodszym kolegom i koleżankom wykonane przez siebie piękne dekoracje z warzyw i owoców. Wszystkie prace bardzo się spodobały ale szczególne zainteresowania wzbudziły elementy sztuki carvingu (czyli rzeźbienia w owocach i warzywach) której tajniki młodzież zgłębiła w czasie zajęć. Wykonane własnoręcznie dekoracje wykorzystali do przybrania sporządzanych potraw  i ozdobienia stołu bankietowego. Inspiracją dla uczniów do poznawania nowych technik zdobienia były piękne dekoracje proponowane przez mistrzów carvingu w Polsce.

Kliknij ,aby powiększyć...

Kliknij ,aby powiększyć...

Kliknij ,aby powiększyć...